A betegút

Az út, amelyre senki nem lépne önszántából...

 

Mindenki életében vannak olyan nehéz helyzetek, időszakok, amikor kicsúszik a kezéből az irányítás, összecsapnak a feje felett a hullámok, és csak sodródik az árral.
Mondhatni mindenből van kiút, talán egyedül a komolyabb betegségek azok, amelyek esetében soha nem tudjuk, vajon mi lesz a vége. Csak reménykedni és bízni tudunk. Egy sorsdöntő diagnózist követően nem csak talajt vesztünk, hanem kapaszkodók nélkül fuldokolva próbálunk evickélni a remélt part irányába. Tesszük ezt elegendő egészségügyi tudás, helyi kórház és orvos ismerete nélkül, szinte vakon, kiszolgáltatva a rendszer, az orvos, az ápoló, a kórház és még számtalan más tőlünk totálisan független és érthetetlen tényezőknek. Rálépünk a betegútra, amelyet persze egyikünk sem szándékosan választ, és csak állunk, egy mozgólépcsőn egyensúlyozva és várjuk, hogy lehetőség szerint meggyógyulva, emberhez méltó életet élve érjünk el a hőn áhított gyógyult szakaszba.

Közben gyógyszereket adnak, csövek lógnak ki a testünkből, vadidegen emberek vizsgálgatnak, mormognak érthetetlen szavakat, mi pedig csak nézünk, mint egy filmet, s néha csak azért tudjuk, hogy mindez velünk történik meg és nem valami idegennel, mert a testi és a lelki fájdalmak nem engednek felejteni.

Több, mint 4 hónapos előkészítő munkát követően, közel 30 szakértővel és szakemberrel konzultálva indítjuk útjára felvilágosító kampányunkat.

Oldalunkon hétről hétre végigvesszük az emlőrák minden stációját, bemutatjuk milyen az optimális betegút, hogy az alapján képetek legyen arról, mi az a várakozási idő, ami még normálisnak tekinthető, s mi az, amikor segítséget kell kérni.

Felállítottunk egy onkológiai szakértői teamet, akiktől mindenki tud kérdezni, és bíztatunk is mindenkit: kérdezzetek.

 

Tovább a teljes cikkhez  http://www.intima.hu/intim-magazin/intima-hu-hirek/az-ut-amelyre-senki-nem-lepne-szandekosan

 

Köszönet az Intima.hu-nak és alapítójának, Matics Katának az értékes anyagokért!