Remény és szépség napja

2015. február 6.

CsillámVilág Body Art Kft – vezető magyar testfestékeket forgalmazó és oktatással foglalkozó cég, a Mellrák után is van élet – mellrákkal küzdő és mellrákon átesett nőket támogató csoport, és a hazai legnagyobb online Henna enciklopédia, a hennalap.com összefogtak, megszervezték és kihirdették a következő “Remény és szépség napja” alkalmat.

A “Remény és szépség napja” rendezvények során ingyenesen festett henna koronákkal támogatjuk a rákos betegeket, hogy erősítsük őket életük nehéz időszakában.

A rák elleni küzdelemnek gyakran része a fájdalmas kemoterápia, ennek egyik következménye, a hajhullás pedig folyamatosan emlékezteti a beteget az élet végességére.

A hajkorona elvesztése különösen nehéz lehet a hölgyek számára, mert ez a külvilág számára is feltárja, hogy milyen küzdelem van jelen életükben. A haj a nőiesség és az erő szimbóluma is.

Önkéntes hennafestők részletgazdag hennamintákat festenek a betegek fejbőrére. A betegek ahelyett, hogy sálakkal, parókával, kendővel rejtenék el fejbőrüket, büszkén, szabadon viselik a mintát. Sok beteg számára ez a fajta felvállalás része lesz az érzelmi és fizikai gyógyulás folyamatának.


“A hennás bőrfestés inkább a lelki gyógyhatásról szól, mint a fizikairól. A betegek nehéz időszakon mennek át, ami érzelmileg is megterhelő, és kihívásokkal jár. Mi ezzel az esztétikailag-érzelmileg feltöltő lehetőséggel mutatunk egy lehetséges utat számukra.” – mondja Soós Krisztina, a CsillámVilág oktatója, ügyvezetője. “Összhangban cégünk mottójával: ‘Csalj mosolyt az arcukra!’ próbálunk örömet hozni mindennapjaikba.”

A cég ingyen ajánlja fel ezt a szolgáltatást négyhavonta egyszer, előre meghirdetett időpontokban. Az esemény neve: ‘Remény és szépség napja’
A következő ingyenes hennafestés a Remény és szépség napja alkalmából 2015. február 6-án lesz Budapesten, 16-20 óra között. Helyszín: CsillámVilág, 1146, Dózsa György út 15. földszint 1.

A szolgáltatás rákos betegek számára díjmentes, de bejelentkezés szükséges az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen név és telefonszám és a kívánt időpont megadásával. Olyan hennafestők jelentkezését is várjuk, akik szívesen vennének részt ezen a jótékonysági rendezvényen.

A rendezvényen használt hennapasztába csak biztonságos alapanyagok kerülnek. Jó tudni, hogy a henna egy gyógynövény, mely Indiában is őshonos. Természetes, és teljesen biztonságos, bőrbarát anyagokkal (citrom leve, kristálycukor, levendulaolaj) keverve 1-2 hétig tartós barna színű nyomot hagy a bőrön. Vannak már kutatási eredmények a rákos betegek hennával történő kezelésével kapcsolatban, de ezek a kutatások még nagyon korai szakaszukban tartanak, így keveset tudunk a hennás testfestés valós gyógyhatásáról.

A CsillámVilág Magyarország vezető testfestékeket gyártó kereskedelmi és oktatással foglakozó vállalkozása. A következő jó hírű és kitűnő minőségű nemzetközi márkák forgalmazója is: Mehron, Snazaroo, Eulenspiegel, DiamondFX, Violent Lips, Glitterify.me, Illusion Közép és Kelet Európában.

A mellrakom.blog.hu az egyik legaktívabb hazai mellrákkal küzdő és mellrákon átesett nőket támogató csoport.

A hennalap.com egy független, megbízható henna-enciklopédia. Szerkesztői 2008 óta azon munkálkodnak, hogy a hennával kapcsolatos információkat rendszerbe szedve növeljék az emberekben a hennás testfestéssel és hajfestéssel kapcsolatos tudatosságot.

Friss hírek

Együtt könnyebb!

Együtt könnyebb!

Várunk támogató közösségünkbe a Facebookon, ha:     …elakadtál, és nem tudod, hogyan tovább ...bátorítást, biztatást szeretnél …támogatást szeretnél ahhoz, hogy elhidd, mellrák után is van élet ...fontos vagy magadnak, mert Te fontos vagy nekünk …hiteles forrásból... Részletek

SZJA kedvezmény tudnivalók!

SZJA kedvezmény tudnivalók!

A személyi kedvezmény igénybevétele szempontjából a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségeket meghatározó 335/2009. (XII. 29.) Korm. rendeletbe immáron 2019. január 1-től a leggyakoribb női betegségek, úgy mint az endometriózis, mellrák, méhnyakrák, petefészekrák... Részletek

További információk

Kapcsolat

Köszönjük, hogy megtiszteled oldalunkat, reméljük, megtalálod kérdéseidre a vála...

Részletek

Kik vagyunk?

Mi, a Mellrákinfó önkéntesei mind átestünk a betegségen és azzal a céllal hoztuk...

Részletek

Facebook

Ha kérdésed van, vagy ha szeretnél sorstársak között lenni, vagy egyszerűen csak...

Részletek

Partnerek-Támogatók

Hálás köszönet minden kedves partnerünknek a támogatásért! http://www.elevengust...

Részletek

Blogok, történetek

Igyekeztünk összegyűjteni a blogokat ebben a témában, amik segíthetnek, ha éppen...

Részletek

Könyv és filmajánló

Szeretettel ajánljuk alábbi könyveket, filmeket - nekünk segítettek! Könyvek: Al...

Részletek

Hozzátartozók mondták

Mellrák férfi (férj, élettárs) szemmel A rák, nem csak a beteg, hanem a férj, él...

Részletek

Mellrák után is van ÉLET - bakancslista

Kucsora Mónika - 27 évesen diagnosztizálták mellrákkal "Nyirokcsomók eltávolítás...

Részletek

Utolsó kemó

Leírhatatlan érzés... Mi - a Mellrákinfó Egyesület önkéntesei - is végigcsináltu...

Részletek

Támogatás

A Mellrákinfó Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy minél több nőnek segíthe...

Részletek

Média megjelenések

Média megjelenések 2019.07.14. 24.hu https://24.hu/elet-stilus/2019/07/14/mellra...

Részletek

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűj...

Részletek