Aki időt nyer, életet nyer

„Aki időt nyer, életet nyer!”

 

Miért jó egy ilyen infó oszlop? Mert 8 lépésben mutatja be a laikus újraélesztést, és a helyes önvizsgálatot. Törődj magaddal, törődj másokkal!

 

 „2015-ben indult útjára a Vízimentő Roadshow, melynek keretein belül Egyesületünk létrehozta „A kezed életet menthet!” címet viselő életmentési oktatást, ahol az érdeklődők elsajátíthatták a laikus újraélesztés helyes kéztartását és technikáját. Ezt a kampányt folytatva és továbbgondolva az idei évben a Mellrákinfó Egyesülettel karöltve álmodtuk meg információs oszlopainkat, melyeken az újraélesztés, valamint a mellek helyes önvizsgálatának lépései láthatóak, képekkel illusztrálva.

A kampány azért indult útjára, hogy prevenciós munkánk minél több emberhez eljusson, és ezáltal a balesetek száma lecsökkenjen. Merjenek az emberek újraéleszteni, amíg a szakszerű segítség megérkezik. Ezáltal újabb életeket menthetünk meg!

 Az önvizsgálattal ugyan életet menteni nem lehet, a szó legszorosabb értelmében, de az időben felfedezett mellrák nagyon jó arányban gyógyítható.  A Mellrákinfó Egyesület fő célja, hogy a nők testtudatát növelje, merjék használni a kezüket és ismerjék meg a testüket! „Aki időt nyer, életet nyer!”

Miért jó egy ilyen infó oszlop? Mert 8 lépésben mutatja be a laikus újraélesztést, és a helyes önvizsgálatot. A strandon jól látható, feltűnő helyen van, hogy az érdeklődők lássák, olvassák, HASZNÁLJÁK az utasításait. Főszezonban, 7 Balatoni település, 10 strandján találhatóak meg az oszlopaink, a strandok központi forrópontjain.

Köszönet az alábbi településeknek, akik a kampány támogatójaként hozzájárultak az oszlopok kihelyezéséhez:

-          Zánka falu

-          Balatonakali

-          Révfülöp

-          Szigliget

-          Gyenesdiás

-          Keszthely

-          Balatonlelle

 

2016.08.13.