Hajápolás-paróka-kendő

Sampon

 

Hajunk elvesztése a legtöbb esetben megrázó és sokkoló, hiszen nőiségünk egy fő szimbólumától kell megválnunk.

Az egyetlen jó hír, hogy visszanő....idővel :-) azt is tudnod kell, hogy a legtöbb esetben göndör és ősz lesz (nem törvényszerű) az új hajad.

Hajunk hullására az első kemoterápiától számolva kb. a 14. napon kell számítani és minél előbb vesszük azt a bizonyos nagy levegőt és vágatjuk le, annál hamarabb hozzászokunk a kopaszsághoz. Mert bármennyire is hihetetlennek tűnik első olvasásra, ezt is meg lehet szokni, mint minden mást. Az első tükörbenézés nem könnyű általában, sírjál, ha úgy érzed, hogy az segít. Nem kell mindig, minden helyzetben erősnek lenned!!! Ezt soha ne feledd!!! Rajtad kívül senki nem tudja (kivéve a "sorstársaid"), hogy min mész keresztül, milyen érzések kavarognak benned, mennyi erőre van szükséged mindehhez. Engedd hát szabadon az érzelmeidet, a könnyeidet, ha úgy könnyebb!

Az is lehet, hogy téged ez nem fog annyira megviselni, mint gondolod...ahány NŐ annyi lélek, annyi hozzáállás...a fontos, hogy merd megélni a nehéz pillanatokat is, nem kell mindig, minden percben tartanod magad! 

Ha a téli hónapokban kerül sor a borotválásra, az első napokban fázhat a fejed, vegyél puha pamut sapit vagy kendőt, kell pár nap, amíg megszokod az érzést.

Ha nyári hónapok vannak, akkor pedig vigyázz a leégéssel!

Miután lemennek a kezelések érdemes még egy-két alkalommal leborotválni a kis pihés hajkezdeményt, hogy utána még sűrűbb és szebb legyen.

Ha már úgy érzed, hogy többször nem fogod leborotválni, akkor elkezdheted használni a Silia nevű sampont (Kleanthous, Silia (extra c.s.m. enriched), ami bár tényleg drága (17.000.-Ft), de nagyon jó! Sokáig elég és megéri az árát! Kevés helyen lehet beszerezni, ha szeretnél ilyet, akkor írjál nekünk E-mailt! Ha pedig már újra van rendes hajad, akkor is lehet kúra szerűen használni tavasszal.

 

http://kleanthous.hu/hu/termekek/silia/hajhullas-kezeles/sampon/32 

 

 

Szintén gyakran felmerülő kérdés, hogy be lehet-e festeni a kemó után, amikor már növöget? Ha nem muszáj, akkor ne fessétek legalább egy évig. Ha mégis nagyon szeretnétek, akkor az alábbi festékeket ajánljuk:

http://www.biobolt-webaruhaz.hu/index.php?mod=term&csop=271 

http://www.fodraszkellekekbolt.hu/kategoria/ppd_mentes_hajfestek.html 

http://www.fodraszcikkbolt.hu/marka-info/hajfest%C3%A9s/hajfest%C3%A9kek/ppd-mentes-hajfest%C3%A9k/hajfest%C3%A9k-ppd-mentes-amm%C3%B3niamentes-%C3%A9s-paraben-mentes-vital-nhp.html 

 

 

 

Paróka 

 

Fantasztikusan jó parókákat lehet ma már kapni, mindenki talál a saját ízlésének megfelelőt.

FONTOS! 

A kemoterápia esetében az onkológus szakorvos írja fel a receptet, vényt a kezelésben résztvevő személy részére. Nem csak hölgyeknek, hanem az uraknak is.
Nyugodtan vállalják a parókát, mert valóban ma már fantasztikus minőségű parókákat lehet kapni az ő esetükben is változatos fazonokat kínálnak a gyártók.
Sajnos a támogatás és az érvényben lévő jogszabályok nem a mai igényekhez igazodnak.
Ezért naponta nehéz helyzet elé állítja a forgalmazókat a jogszabályok betartása, amikor a vásárló megkérdezi, hogy minden parókára jár-e a támogatás?
Sajnos csak bizonyos modellekre van TB támogatás.
A támogatás mértéke pedig a közlöny szerint 80%-os, de ez nem azt jelenti, hogy tetszőlegesen, bármely általuk kinézett, kiválasztott parókára a vétel ár 80%-át kifizeti a Társadalom Biztosító, hanem maximálták a támogatás mértékét és annak a 80% -ig jár a támogatás. (Forintosítva a támogatás nettó 12.072.Ft).
A parókákért fizetendő különbözetekben üzletenként vannak eltérések, ami a minőségben is különbségeket jelentenek, erről érdemes telefonon, vagy személyesen tájékozodni.

Több bolt is van, ahol kedvetekre válogathattok.

Hasznos tanács: vásároljatok a paróka alá való bambusz sapit, ami 100 % természetes anyag és kellemesebbé teszi a paróka viselését!

 

Boltok listája és elérhetősége, ahol a parókán kívül kendőket is találtok

Wigplanet 

XI. Karolina út 34/b

Nyitvatartás: H-P: 09.00-17.00

T: 36 1 209 41 54

http://wigplanet.hu/ 

 

 

Hair Club 

XII. Kékgolyó u. 12.

Nyitvatartás: H-CS: 09.00-17.00, P: 09.00-16.00

T: 36 20 284 80 38

http://www.hair-club.hu/  

 

V. Váci u. 8.

Nyitvatartás: H-P: 09.00-17.00

T: 36 1 337 6886

http://www.hair-club.hu/ 

 

 

Kendő 

Aki nem szeretne parókát hordani, azoknak szeretettel ajánljuk a csodálatos kendőket mindenféle fazonban, színben.

https://www.facebook.com/kohinoor.bazar?fref=ts

https://www.facebook.com/byPetz?fref=ts

http://www.headcovers.com/

http://www.meska.hu/Shop/index/16316