Utolsó kemó

Leírhatatlan érzés...

 

Mi - a Mellrákinfó Egyesület önkéntesei - is végigcsináltuk a cseppet sem kellemes kemoterápiás kezelést és tudjuk, hogy mit jelent, amikor az utolsó kezelésnek eljön az ideje. Ez egy szavakban nem önthető érzés, csak az tudja, aki végigcsinálta. Úgy gondoltuk, hogy az érintett nők örülnének, ha ott lennénk velük ezen a jeles napon, amikor lefolyik az utolsó csepp is ebből a gyógyszerméregből, ezért látogatásokat szerveztünk, amivel nagyon-nagy boldogságot szereztünk sok-sok érintettnek.

Sajnos pillanatnyilag ezt nem tudjuk folytatni, ezért azt találtuk ki, hogy postai úton kedveskedünk apró ajándékkal azoknak, akik túlesnek az utolsó kezelésen.

Ha Te is mostanában végzel a kezelésekkel, írjál nekünk és mi veled örülünk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   

 

Meríts erőt alábbi kisfilmünkből és a fotókból:

https://www.youtube.com/watch?v=qvVIC_kGPnw

 

 Köszönjük nektek a csodás szavakat!

 

 

 

Tóth Melinda 2017.07.24. (Budapest)

Drága Mellrákinfo Egyesület Önkéntesei,
Kedves Krisztina Braunné Móricz​​!
Nagyon köszönöm a kedves ajándékot, igazán kedves Tőletek! Ez az ajándék fogja díszíteni az előszoba falát, hogy erőt adjon a további harchoz és, hogy tudjam nem vagyok egyedül! Hálásan köszönöm azt hiszem többek nevében is Halom Borbálának, hogy létrehozta az egyesületet, a csoportot ahol rengeteg segítséget kaptam!

 

Ruskó Tamara 2017.08.10. (Budapest)

Köszönöm!

 

Pető Ágnes 2018.02.07. (Ózd)

Még sok lépés van előttem, de erős vagyok, és legyőzőm. "Fight like a girl" Annyira megható, ahogy törődtök itt velünk/egymással. Köszönöm, hogy itt lehetek a csoportban, és a hasznos tanácsokat, óriási biztatást. Mindenkinek kívánom a teljes gyógyulást!

Mesics Márti 2015.09.22. (Szentgotthárd)

Köszönöm a kedves közreműködőknek, hogy megajándékoztatok engem az utolsó kemóm alkalmából. Puszi Nektek

Mátyás Eszter 2015.10.02. (Balassagyarmat)

Fantasztikus érzés! Most már kezd tudatosulni, hogy vége! Köszönet ezért a hatalmas figyelmességért! Puszi és nagy ölelés! A karkötő hozzám nőtt! Jó itt lenni veletek, csajok! Puszi mindenkinek!

 

Hoffmann Péterné Anna 2018.02.03. (Mór)

Drága lányok. Nagyon szépen köszönőm. Kicsit fáradtan kimerülve (kislányom beteg, nekem csont fájdalmak vannak) de bearanyoztátok a napom. Nagyon szépen köszönöm még egyszer. 

 

Gulyás Szilvia 2015. (Budapest) 

Kedves Csajok! Tegnap levelet hozott a posta! Nem volt ismerős a feladó és nem is vártam levelet! Feladó Krisztina Braunné Móricz, akitől "utolsó kemó" ajándékot kaptam! Nagyon-nagyon örültem neki és ezer köszönet érte!! Megosztom veletek! Mindenkinek szép napot és jó egészséget kívánok!!

 

Gabi 

Köszönöm Lányok!
Megsúgom, megkönnyeztem...!

 

Fónad Henriett 2015.09.25. (Eger)

Kedveseim, szeretném megköszönni azt amit éreztem mikor kétségbeesésemben tagja lettem a csoportnak.Akkor kilátástalannak tűnt helyzetem, de tagja lettem a csoportnak és mindig közelebb kerültem a gyógyuláshoz. Mára már én is túl vagyok az utolsó kemoterápián, köszönöm a csoport vezetőinek és persze nektek. Köszönöm a segítő szándékkal írt szavakat, biztatást, amit nap, mint nap kaptam tőletek. Mindenkinek kívánok mielőbbi gyógyulást,jókedvet,szép napot!!!Mellrák után is van élet-együtt könnyebb

Egyed Szilvia 2017.07.12. (Jánossomorja)

Kedves lányok ! Hát végre eljött ez a nap is , hogy kezembe tarthatom a nekem szóló üzenetet ! ☺️Én most nem arról írnék , hogy mi történt velem eddig ! Hanem, hogy idén töltöm a 46. évemet , de mint egy gyerek úgy vártam már ezt az ajándékot tőletek !Visszamentem a gyerekkorba!Nagyon köszönöm mindenkinek, aki valami formába segített a hozzászólásával akár jó vagy kicsit nyersebb formába , mert ez mind segített abban, hogy most itt tarthatók !Sok erőt , kitartást pozitív gondolkodást kívánok mindenkinek!!És én is , ahogy tudom, segítem a csoport munkáját !!UI:köszönet a munkájukért a kapcsolat tartóknak azok önkénteseknek akiknek köszönhetjük ezt a kedves felköszöntést

 

Benyus Ibolya 2017.01.06. (Martfű)

Ölelés mindenkinek <3

 

 

Balogh Mónika 2015.09.22. (Szombathely)

A mai napon kaptam ezt a kis levelet, amikor kibontottam egyből sírva fakadtam, hát igen nincs több meg csináltam, és nagyon köszönöm Nektek, mert Ti adtátok a legnagyobb erőt, na meg persze a családom Szeretlek benneteket. Kiknek még hátra van, annak üzenem, hogy kitartás meg lehet csinálni!!!Hajrá!!!

 

 

Angyalné Méri Zsuzsanna 2018.01.05. (Veszprém)

Köszönöm szépen az ajándékot!

 

 

Ábel Annamária 2017.12.07. (Karancslapujtő)

Nagyon szépen köszönöm az ajándékokat!  Így az utolsó kemo után 1 héttel kicsit nyúzottan, de minden nappal jobb! Köszönöm mindenkinek a sok biztatást, szeretetet.Az úton sokat jelentett, hogy mellettem voltatok! Köszönöm még 1 x

 

 

 

Csányi Leonóra 2015.05.19. (Budapest)

Nagyon sokat jelentett nekem hogy velem voltatok az utolsó kemón. A tanàcsaitok is sokat segítettek közben is hogy ilyen jól viseltem a mellékhatàsokat is. De felemelő érzés volt, mikor lefolyt az utolsó és kaptam a tapsot tőletek, nagyon jól esett és örültem, hogy túl vagyok rajta.

 

Végvári Annamária 2015.05.15. (Budapest)

Amikor az utolsó kemóra megy az ember, a célegyenes reménye mellett sok negatív dolog kavarog benne.
Határait megfeszítve megcsinálta, elfáradt, háta mögött sok fájdalom, szenvedés, félelem, kétségbeesés, de felülemelkedik ezen és amikor a csoport képviselteti magát az utolsó kemón, pozitív érzéseket kap sűrítve: meghatódottság, szeretet, hála, vigasz, barátság, bátorság, diadal, erő, életöröm, motiváció, összetartozás. Mindezeket éreztem, azóta is érzem és egyiket sem szeretném kiemelni, mert egyformán adtak nekem. Nem annak tudom visszaadni (szerencsére), aki ott volt velem, hanem egy következő sorstársnak, olyasmi ez, mint a szülői szeretet.

 

Maria Zöller 2015.05.06. (Németország)

injekció,pénteken dupla infúzió hányáscsillapítóval.Vasárnapig minden ok. Hétfőn reggel ismét szédülés, hányinger, hányás,  gyengeség, csak ágyban fekve vízszintesen éltem túl a napot , enni ,inni nem tudtam,ha igen valamilyen formában rövid időn belül viszont láttam, gondoltam majd kedden jobb lesz. Nem lett jobb, elvitettem magam a dokihoz mert vezetni már nem mertem. Kiderült a Leukoziten, azaz a fehérvérsejtszámom 1500 alá süllyedt ,lázam nincs,(antibiotikumot már így is úgy is szednem; kell előírás ehhez a kemóhóz) Az orvos fölajánlotta az infúziót ambulánsan, miután nemet mondtam a kórházra. Jobban lettem kicsikét !! Meg kellett ígérnem, ha rosszabbodnék azonnal indulok a kórházba. ÉÉÉÉÉÉS most jön, amiért írnom kellett:!! IGEN MEGJÖTT !! MEGKAPTAM!!!! ....és rögtön sírnom kellett a meghatottságtól!!!! Borzasztóan nagy örömet okoztatok vele !! ...és igen ,ezért is nagyon szeretlek benneteket ! Igy hogy csak ezen az oldalon keresztül ismerlek benneteket és mégis be tudjátok aranyozni a napomat !! Köszönöm Nektek !!! Nektek külön is Halom Borbála és Braunné Kriszti !! A Jó Isten áldjon meg benneteket !!! Már sokkal-sokkal jobban vagyok !!! És holnapra még jobban leszek, ígérem...

 

Deme Zsuzsa 2015.01.28. (Győr)

Az utóbbi hónapokban állandóan ez a dàtum zakatolt a fejemben. Erre a napra volt tervezve az utolsó kemó számomra. Nagyon vàrtam,hogy végre vége legyen! Tudtam,hogy ezt az utolsót már fél làbon is kibírom,de onnantól hogy megérkeztek a Lányok úgy tűnt,hogy sokkal gyorsabban folyik a gyógyító méreg az amúgy 6 órás kezelésem alatt. Mondanom sem kell,hogy felbolydult tőlünk az osztàly olyan jó volt a hangulat :-) Nevetés, finom sütik, lufi, apró ajándékok, amelyek hatalmas örömet adtak!! Ezen a napon tényleg HŐSnek éreztem magam!! És ami a legfontosabb:büszke vagyok arra,hogy ezeket a Drága Lányokat a baràtaimnak nevezhetem!!!!! <3

 

Anna Maria Barb 2015.01.20. (Barcelona)

Nagyon jó volt, hogy gondoltatok rám és szorítottatok nekem, még ha olyan távolról is de úgy éreztem, mintha itt lettetek volna mellettem mindvégig!!!!

LEHET, HOGY MI VAGYUNK A NAPSUGÁR MINDEN SZÍNE A NAPNAK ÉS HOLDNAK FÉNYE MINDEN TISZTA SZÍVNEK REMÉNYSÉGE!!!!!

 

 

Darás Hajni
2014.07.24. (Budapest)

Hát eljött az utolsó nap, nagyon vártam már, mert tudtam, hogy vége!
Csodásan érzem magam úgy,hogy folyik belém ez a méreg.Nem fáj semmim,nincs hányingerem, és ez mind annak a sok szeretetnek,és támogatásnak köszönhető amit tőletek kaptam.  Nagy örömet szereztetek a sok szép ajándékkal,soha nem felejtem el amit értem tettetek,még mindig a hatása alatt vagyok! Köszönet drága férjemnek,gyermekeimnek barátaimnak,testvéreimnek,és nektek drágáim,
hogy ebben a nehéz helyzetben így mellettem álltok.
Millió puszi,és 1000 köszönet nektek mégegyszer!

 Tuska Erika 2014.06.23. (Zalaegerszeg-Pózva)

Erika így élte meg: "Hihetetlenül jó volt, hogy jöttetek. Ha igazán őszinte akarok lenni, komolyan fontolgattam, hogy az utolsó kemót nem veszem fel, mert az ötödik után volt egy nagyon rossz periódusom lázzal, rémülettel,  alig keveredtem ki az agranulocitózisból és úgy éreztem, nem vagyok még elég jól a következő kezelésre... de hát nem tehettem meg, hogy kihagyjam a köszöntést, a találkozót Veletek!! És amíg ott voltatok és beszélgettünk, úgy repült az idő, hogy szinte észre sem vettem-- és lám, lefolyt az utolsó csepp is! Nagyon köszönöm a támogatást, hogy velem voltatok és hogy segítetek azután is-- és ígérem, én is igyekszem segíteni a sorstársainkat, mert ha az ember kap valami jót, azt szívesen megosztaná másokkal is."

 

Budavári Bernadett 2014.06.18. (Veszprém)

Betti így élte meg: "Az elején úgy gondoltam, ez az én harcom, nem kell, hogy bárki is végigülje azt a fél napokat, amit a kezelések ideje alatt a kórházban töltök. De az utolsónál jöttem rá, amikor reggel a barátnőm, délutántól pedig TI ott ültetek mellettem, mennyi erőt ad számomra. Ma is könnyes lesz a szemem és most is sírok, hisz sokat segítettetek. Három olyan ember, akit azelőtt soha nem láttam és nem ismertem, a barátom és segítőm lett. Soha, de soha nem fogom elfelejteni azt, amit ott, akkor TŐLETEK kaptam. Köszönöm még egyszer, puszi, Betti"

 

 

Paulics Rita 
2014.05.08. (Budapest)

Rita szavai:"(...)jól tettem, hogy hangosan fantáziáltam, és az utolsó kemora konfettizáport, szexi tűzoltókat és Freddie-t kívántam! Nem azt kaptam, hanem valmi sokkal jobbat... Anettől sütit kaptam -bár úgyis tudtuk, hogy kihányom, de! Jobb ízű a sütis róka, mint a nem sütis! Évike, Neked meg a gondoskodást köszönöm! Hihetetlen Nő ám Ő! Például észrevétlenül tudja elrejteni az infúziós flakont, mert látja az elfehéredésemből, hogy most arra van szükség, és az egészből csak annyit realizálok, hogy egy csinos nő rúddal a kezében egy nagy mosollyal vándorol A-ból B-be... Bori, Neked meg az Alkalmat köszönöm, hogy ismeretlenül, önzetlenül megjelentél és része lettél! Piroska meg sosem jár tilosban, csak néha pirosban. Mindig megihlet. Legjobb tesó, jó, hogy vagy! ...és Mindent köszönök a családomnak, a barátaimnak -a régieknek és az újaknak- és azoknak, akik csak úgy elmentek mellettem az utcán egy mély sóhajjal, fél imával vagy egy röpke pozitív gondolattal! Szívem minden melegével ölellek Benneteket!"

 

 

 

Friss hírek

Együtt könnyebb!

Együtt könnyebb!

Várunk támogató közösségünkbe a Facebookon, ha:     …elakadtál, és nem tudod, hogyan tovább ...bátorítást, biztatást szeretnél …támogatást szeretnél ahhoz, hogy elhidd, mellrák után is van élet ...fontos vagy magadnak, mert Te fontos vagy nekünk …hiteles forrásból... Részletek

Nyári tudnivalók rákbetegeknek

Nyári tudnivalók rákbetegeknek

A nyár, a napsütés, a strandolás egyrészt kikapcsolhat, feltölthet minket, másrészt viszont számos veszélyt rejthet magában egészségesekre és betegekre egyaránt.Dr. Bittner Nóra onkológus főorvost arról kérdeztük, mire kell a rákkezelések... Részletek

Konyhanyelven a mellrákról

Konyhanyelven a mellrákról

Nagy szeretettel ajánljuk figyelmetekbe Arató Györgyi könyvét igen sok hasznos információval és csodás receptekkel! Bár dietetikusként munkám során nem daganatos betegekkel foglalkoztam, de miután 2012-ben egy öröklött genetikai hiba (BRCA2) miatt... Részletek

Race for the Cure séta/futás a mellrákos…

Race for the Cure séta/futás a mellrákos nők támogatásáért

A Race for the Cure® Európa legnagyobb sporteseménye a nők egészségének támogatása szempontjából. Segít az emlőrákos szervezeteknek és a kórházaknak támogatások gyűjtésében és a figyelemfelkeltésben. Európában évente 500 000 új... Részletek

Paxman fejbőrhűtő kemoterápiás kezelés a…

Paxman fejbőrhűtő kemoterápiás kezelés alatt

  A hajhullás (alopecia) a kemoterápia egyik leggyakoribb és legzavaróbb mellékhatása. A kemoterápiás gyógyszerek daganatok elleni hatékonyságukat annak köszönhetik, hogy képesek károsítani a gyorsan osztódó rosszindulatú sejteket. Azonban ezek a gyógyszerek... Részletek

További információk

Kapcsolat

Köszönjük, hogy megtiszteled oldalunkat, reméljük, megtalálod kérdéseidre a vála...

Részletek

Kik vagyunk?

Mi, a Mellrákinfó önkéntesei mind átestünk a betegségen és azzal a céllal hoztuk...

Részletek

Facebook

Ha kérdésed van, vagy ha szeretnél sorstársak között lenni, vagy egyszerűen csak...

Részletek

Partnerek-Támogatók

Hálás köszönet minden kedves partnerünknek a támogatásért! http://www.elevengust...

Részletek

Blogok, történetek

Igyekeztünk összegyűjteni a blogokat ebben a témában, amik segíthetnek, ha éppen...

Részletek

Könyv és filmajánló

Szeretettel ajánljuk alábbi könyveket, filmeket - nekünk segítettek! Könyvek: Al...

Részletek

Hozzátartozók mondták

Mellrák férfi (férj, élettárs) szemmel A rák, nem csak a beteg, hanem a férj, él...

Részletek

Mellrák után is van ÉLET - bakancslista

Kucsora Mónika - 27 évesen diagnosztizálták mellrákkal "Nyirokcsomók eltávolítás...

Részletek

Utolsó kemó

Leírhatatlan érzés... Mi - a Mellrákinfó Egyesület önkéntesei - is végigcsináltu...

Részletek

Támogatás

A Mellrákinfó Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy minél több nőnek segíthe...

Részletek

Média megjelenések

Média megjelenések 2020.09.08. Dining Guide.hu https://diningguide.hu/az-onok-et...

Részletek

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűj...

Részletek